Építkezés timelapse, hosszú távú timelapse


Tükörfordításban a timelapse időmúlást jelent.

A timelapse felvételek esetén előre meghatározott, azonos időközönként elkészített fotósorozatot értünk.

A cél lehet műszaki jellegű (változások pontos rögzítése), vagy alapjául szolgálhat látványos, nagy időtávon történő változásokat bemutató videók elkészítésének.

Bármi is a cél, fontos, hogy nagy időtávokon is megbízható, folyamatos működést biztosítsunk a professzionális képrögzítő eszköznek.

Rögzítés akár fúrás nélkül, ha kevés a hely.

Autonóm működés szigetüzemben, éveken keresztül is.

Nagy felbontású MILC, illetve DSLR kamerák csúcsminőségű optikákkal.

Saját fejlesztésű eszközeink üzemszerű működést biztosítanak:

- szélsőséges időjárási viszonyok között,
- években mérhető projektek esetén,
- szigetüzemű elhelyezések esetén.

Az eszközök célszámítógéppel ellátott vezérléssel üzemelnek, melyek távolról folyamatos monitoring alatt állnak és igény esetén vezérelhetők.
Az elkészített fényképek külön beavatkozás nélkül minden exponálás után, vagy tetszőleges időközönként FTP, Google Drive, de akár tetszőleges tartalomkezelő rendszerekbe is feltölthetőek, előre definiált metadata tartalommal. Saját, felhasználóbarát, online felülettel is rendelkezünk, ahová ügyfeleink jelszóval belépve mindig megtalálhatják a korábbi képeket készítési idő alapján, és azokat le is tölthetik.

A professzionális DSLR és MILC rendszerek használatával olyan képminőség érhető el, amelyet az "akciókamerák" és az integrált, kompakt valamint a biztonsági kamerákból kialakított timelapse kamerarendszerek  nem érhetnek el.

Kiemelkedő képminőség, nagy felbontás, gyenge fényviszonyok közötti működés, nagy méretű, professzionális szenzorok biztosította dinamikatartomány és autonóm működés jellemzi a Képszerk által üzemeltetett timelapse kamerarendszereket, legyen szó részleteket rögzítő műszaki felhasználásról, vagy látványos timelapse videókról.

Az eszközök rögzítése mindig egyedi módon, a helyszín által meghatározott lehetőségek szerint történik

Grand Corvin 2 előtte

Grand Corvin 2 utána

Pál Utcai Fiúk falfestés a Corvin sétányon

A Grand Corvin projekt tűzfalfestéséről négy héten keresztül készült a felvétel, a kamerát egy közeli lakás erkélyén helyeztük el.

Az Universo by Cordia belső tűzfalfestése

Az új lakóingatlan belső udvarában három hétig tartott a munka, a kamera a lapostetőn került elhelyezésre, saját állványzaton.

Jankovics Marcell emlékfal festése a Gyulai Pál utcában

Ez egy gyors, szűk három hetes projekt volt, a timelapse-felvételeket a festésről készült videóban használták fel.

Using Format