Kéktúra zöld autóval - Volkswagen ID3

Kíváncsiak voltunk, hogyan boldogulunk a főutaktól távol egy elektromos autóval. Több mint 1500 kilométert autóztunk hát a Kéktúra útvonalával párhuzamosan keletről nyugatra egy Volkswagen ID.3-mal. Kipróbáltuk, milyen nehéz megoldani a töltést, hogyan alakul a hatótáv sztrádán és hegyek között. És mivel gyönyörű tájakon jártunk, fotóztuk a legendás túraútvonal látványosságait és a tavaszba boruló természet szépségeit.

Ősszel se tegyük el a pincébe a biciklit!

Bár hűvösebb az idő, mégse mondjunk le a kerékpározásról. Akár munkába járáshoz, akár sportoláshoz kiváló társunk lehet. Mi most a Pilist bicikliztük be egy közepes állóképességgel könnyedén legyűrhető túrán. A kezdeti emelkedőt bőven feledteti a természet közelsége és a számtalan látnivaló útközben, a kezdők számára alternatív útvonalakat is tudunk ajánlani.

Négy mesés horgászhely

A horgászat életérzés. Kint ülni a stégen vagy a parton, várni a kapást, élvezni a természet csendjét. Bár a horgászat egész évben űzhető sport, mégiscsak nyáron a leghangulatosabb. Éppen ezért bepattantunk az autóba, hogy megkeressük azokat a szép Budapest környéki pecahelyeket, ahol a látvány mellett a kapás is elsőrangú!

Rengeteg a parkolóhely a belvárosban, csak nem látjuk

Önt is kikészíti, hogy nehezen talál parkolóhelyet? Előfordult, hogy inkább otthon hagyta az autót, csak hogy megússza a kereséssel járó idegeskedést? A rossz hír az, hogy ez a helyzet mostanában nem lesz jobb, a jó pedig az, hogy a város tele van „láthatatlan”, szabad parkolóhelyekkel. Cikkünkben felfedünk párat ezek közül, és arra is kíváncsiak vagyunk, mennyi időt vesz el, mennyibe kerül és mekkora stresszt okoz az olvasónak a fővárosi parkolás nevű extrémsport.

Szeretünk kutyát tartani, de van még hová fejlődni

A statisztikák szerint kutyás nemzet vagyunk, a tendenciák pedig azt mutatják, hogy egyre nagyobb kedvvel válunk kutyatulajdonosokká a városban is. Viszont a menhelyekre bumerángként visszadobott négylábúak száma, az ivartalanítás démonizálása, vagy a sok elhagyott kutyapiszok mind arra utalnak, hogy a felelős kutyatartás még nem minden gazdára jellemző, sőt. Mennyire vagyunk tekintettel a kutya, illetve a környezet igényeire? Miben fejlődtünk és miben kellene még? Szakértők bevonásával jártuk körbe a városi kutyatartás hazai helyzetét.

Using Format